Magdalenice

Pekač za magdalenice sem kupila že kar nekaj časa nazaj, a se nikoli pravzaprav nisem spravila jih naredit. No, danes sem jih končno. Kar se je začelo kot nedolžna peka posladka za Muca za po kosilu, se je spremenilo v popoldanski cukreni in čokoladni razvrat zame. Jao. Spet. Nima veze, saj zadnje čase sem bila pridna in si take mini kikse lahko privoščim. Ampak za kazen bom morala biti cel teden pridna!

No, gremo k magdalenicam. Recept sem našla na meni zelo ljubem blogu Lidije, ki ima res izvrstne recepte. In fotografije. Sploh ni važno, da človek kuha, lahko tudi samo gleda.

Magdalenice s kokosom so drugače sila preprosta zadeva za pripravit. Vse sestavine samo zmešamo, 5 minut, pa je stvar nared. Pride pa mase iz teh sestavin kar veliko, jaz sem napolnila dva pekača in pol (in ker imam samo en pekač je seveda trajalo, da sem vse skupaj spekla), naslednjič bom delala samo iz polovične mase.

3 jajca
300 g moke
125 g sladkorja (en del sem nadomestila z vanilijevim - natančneje 30 g)
125 g masla
100 g kokosove moke
en deci mleka
malo ruma

Mislim, da je to to. Zmešamo vse skupaj, nadevamo v pekač in pečemo pri 180°C, koliko časa, ne vem, dokler niso robovi porumeneli.

Slikovni dokazi:
Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vesolje je včasih izredno radodarno ...

Predvelikonočna/rojstnodnevna torta ...

Skoraj prepričana sem, ...