Unknown

V bistvu opažam, da moram "poročilo" napisati takoj oz. kar se da hitro. Ker drugače se ta esenca in vonj, ki ti ga pusti film, izgubi in potem je poročilo samo neka crapy obnova in nima nobene druge globje vrednosti. No ja, saj jo tudi tako ali drugače nima ampka vseeno, a girl can dream.
Unknown nas popelje v zasnežen, mrzel, vetroven in zelo zlovešč Berlin. Na letališče pristaneta Liam Neeson oziroma Martin Harris, doktor Martin Harris, ki je v mesto prišel s svojo ženo January Jones oziroma Elizabeth Harris, ki sicer (kot tudi v Man Men) deluje blazno neumno in smešno. Me zanima, kako bo izpadla v tazadnjih X-Menih. Martin Harris je biolog, nekaj takega, ki pa na letališču pozabi kovček s potnim listom, denarjem in vsem ostalim. Tega se zave, ko pride do hotela in seveda takoj sede v prvi taksi, ki ga vozi bosanka Gina oziroma Diane Kruger, ter odhiti na letališče. Po seriji nesrečnih dogodkov pa žal ne pristane na letališču, temveč v padajočem taksiju, ki bo vsak hip priletel v reko. Martin se udari z glavo in zbudi štiri dni kasneje v bolnišnici. Ne spomni se točno, ne kdo je, ne kaj dela tu, vendar počasi, po koščih, pride do ugotovitve, da je Martin Harris in da je tukaj na biološkem srečanju. Čudi ga to, kako ga njegova ljubljena žena ne išče. Zato se odpravi nazaj v hotel, kjer jo poišče in pride do bridkega spoznanja, da ni sama, temveč je z njo Martin Harris. Nek drug Martin Harris, ki se izdaja da je on.
Ker zgodba temelji na tem razpletu in nekako niti ne morem povedati kaj več, ker bi s tem potencialno ogrozila nevednost vseh bodočih gledalcev tega filma, bom tu kar končala. Zgoraj opisana situacija je podlaga filmu in ob tem, kar sem videla, se mi je zdelo, kaj hudiča bo sedaj s tem filmom? Še eno iskanje identitete, obup, mogoče samomor? Ampak ne, zgodba se krasno razvije, in mogoče lahko rečem samo to, da je si je film vredno ogledati. Če ne zaradi drugega pa vsaj zaradi še enega krasnega filmskega preobrata, kjer smo gledalci cepci in smo prav tako vrženi na rit, kot tudi Martin Harris. Mogoče je slaba točka edino Liam Neeson, nekako mi ne paše oz. ni mi dovolj prepričljiv. Kaj pa vem ... vsakemu svoje.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vesolje je včasih izredno radodarno ...

Predvelikonočna/rojstnodnevna torta ...

Kokosova očesa