V pondeljek ...

... sem se spet namatrala. Ampak odkar se na praksi držim stran od takšnih in drugačnih degistacij, je svet veliko lepši. Tako domov sicer še vedno pridem blazno utrujena, ne pa tudi blazno sita in na meji bruhanja. Spoznala sem, da tisto 'ja sej pol ko tolk časa pečeš sladkarije pa torte pa piškote ti itak že prične iz ušes ven lezt in pol sladkarij ne maraš več' ne drži.

Kakorkoli. Na praksi smo se pomaknili še v zadnjo tretjino, ki naj bi zajemala snov tretjega letnika, torte. Po eni strani je fino, ker je torte veliko bolj zabavno delati kot piškote, po drugi strani bi se najraje vrgel skozi okno, ko obmazuješ in obmazuješ in obmazuješ s tisto neumno smetano, pa paleta kar ne uboga in rob ni tako raven kot tisti, ki ga je obmazala profesorica in je približno tak, kot da bi torto nekdo narisal. In ja, vsi tisti, ki prisegate na tičino in plastik fantastik (drugega naziva kot to si itak ne zasluži), si moje spoštovanje lahko prislužite šele, ko bo torta s smetano obmazana približno takole:


Čisto preveč govorim. Naj slike govorijo zase. Tole zgoraj je sicer skutina šahovnica, v notranjosti izgleda takole:
 Dublin od zunaj in od znotraj ...
 Gospodična potratna potica
Švedska kupolasta že razrezana
Schwarzwaldska višnjeva torta
Ledena torta

Komentarji

  1. kaj pa ma dublin to na vrhu?
    ah ena ledena torta bi se pa prilegla zdle hehe

    OdgovoriIzbriši
  2. Tunči, govorim v imenu vseh, ki so vidl te slike......izgedajo božanske. Prav vidi se ves vloženi trud. Res postajaš dobra na področju vizualne podobe, k po okusu itak zmagaš:P
    Če rabiš kdaj degustatorja ali fotografa, veš mojo tel. :P
    A2

    OdgovoriIzbriši
  3. @frutina, dublin ima po vrhu paljeno testo, to je tako testo kot za princes krofe :) ledena torta je bla pa baje dost gumijasta, da te potolažim, da si je ne boš preveč želela :P

    @NF, :( kako se ti lahko odkupim? :P

    @draga A2, sej veš, da jz nism sama nardila vseh teh tortic, kajne? to bi blo pa celo za takega mojstra, kot sem itak že, prehudo :P vglavnem, vizualna podoba je čist tradicionalna, jz bi sama marsikej drugače nrdila :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Nemogoče. Sej ne bom več na ta blog pršu kadar bom lačen :P
    Drugač pa neverjetno okusno zgleda tole.
    Povej tvojmu da si za ožent.

    OdgovoriIzbriši
  5. Tina, kdo to potem poje? Mislim, saj ne dvomim o kandidatih, samo blogerji smo tudi gurmani ...

    NickFuts, globoko se strinjam z zadnjim stavkom; joj ta padli družinski zakonik :mrgreen:

    OdgovoriIzbriši
  6. Tole gre drugač v prodajo :) drgač se pa komot kakšen ponedeljek okrog sedme zvečer narišete tam nekje na Prulah pa bom v kakšno torto "ponesreč" mal soli not zvrnla :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Tina, vas lahko lepo prosim za recept za ledeno torto? Ker moj mož jo obožuje, pa sem do zdaj naredila samo neke približke ledenih tort. Tale vaša pa zgleda fenomenalno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz sicer delam ledeno torto po tem receptu: http://www.kulinarika.net/recepti/11044/sladice/ledena-torta-karmen/

      Tudi kar se okusa tiče mi je ta s povezave veliko boljša in okusna, kot pa tista na sliki :)

      Izbriši
  8. Najlepša hvala za odgovor in za recept. Jo bom naredila v kratkem :)) Lp, Petra

    OdgovoriIzbriši
  9. Pozdravljena.
    Potratna potica izgleda čudovito, a je mozno dobiti recept?
    Hvala!

    LP,
    Romana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živjo, seveda!, recept bom v kratkem objavila na novem naslovu bloga: bormasinazapunce.blogspot.com

      Lp, Tina ;)

      Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vesolje je včasih izredno radodarno ...

Predvelikonočna/rojstnodnevna torta ...

Kokosova očesa