Oreo mafini oz. mafini z malinami

Hjoj, sem mislila in upala, da bodo slike lepše. Ampak kaj čmo, ura je bila pozna, fleša ne maram, za silo bo. Saj bo itak bili tako zelo dobri, da bo treba ponoviti, potem pa ni vrag, da ne bo manj motna slika.

Osnovni recept za mafine, kateremu lahko po želji dodamo karkoli. Maline ali zdrobljene Oreo piškote, vse je super.

Vzamemo dve posodi in dve jajci - v eno posodo ločimo beljake in v drugo rumenjake. Iz beljakov najprej stepemo sneg (zato, da lahko potem takoj naprej mešamo rumenjake in nam ni treba umiti metlic od mešalca, haha. Ker za stepanje snega so potrebne čiste metlice, drugače se sneg ne stepe), v posodo z rumenjaki pa dodamo eno vrečko vanilijevega sladkorja, 150 gramov sladkorja in limonin sok (količina po želji). Premešamo. Dodamo 6-7 jedilnih žlic olja. Spet premešamo. Dodamo 250 gramov moke (v katero smo prej vmešali eno vrečko pecilnega praška), ki jo pretresemo s cedilom v mešanico rumenjakov, sladkorja in olja. Tole sem sedaj povedala zelo zakomplicirano, upam, da boste dojeli. Spet premešamo z mešalcem in dobimo gosto maso. Prilijemo ji toliko mleka, da masa postane gladka (recept veleva 2 decilitra mleka, količina je odvisna od tega, koliko limoninega soka smo dali na začetku). Rahlo vmešamo še stepen sneg.

Potem pa dodamo bodisi maline (lahko sveže ali pa zmrznjene), Oreo piškote, koščke čokolade, suho sadje, lešnike, Smarties bombone, karkoli vam srce poželi in domišljija dopusti.

Nadevamo v modelčke, pečemo 20 do 25 minut na 180°C.

Dokazno (zamegljeno) gradivo:


Oreo piškote sem dala v plastično vrečko in jih malo pretepala po pultu. Ene par sem jih prihranila in narezala z nožem na četrtine in jih dala na vrh zmesi v modelčkih, da so potem bili tako lepo vidni na mafinu.

Zelo dobro!

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vesolje je včasih izredno radodarno ...

Predvelikonočna/rojstnodnevna torta ...

Skoraj prepričana sem, ...