Igram se z mislijo o tem ...

... da bi izkoristila ugodnosti študentskega življenja in pobegnila. V Španijo.

Erasmus. In te fore.

Zaenkrat se samo še igram. Veliko je namreč vprašanj in dvomov in dilem. Kot na primer: četrti letnik bom, kako bo s pisanjem diplome? Kako bo s celoletnimi predmeti? V Španiji nihče ne zna angleško. Bojda so španski študentje zelo neprijazni. Kako bom opravljala izpite v španščini? Moja španščina je na nivoju "que tal, me llamo Tina y no hablo muy bueno por eso te pido que no hablamaos sobre las politicas". Kaj če bo grozno? Kaj če, kaj če, kaj če ...

Kaj če bi se za začetek samo prijavila, spisala kick-ass motivacijsko pismo, in počakala, da se zgodi, kar se zgodi ... Medtem pa končno že enkrat nesla disk na servis, da mi rešijo drobtinice mojega bloga, kjer sem pred štirimi leti opisovala moje življenje v Salamanci in ... bi šla nazaj.

Do 19. feburarja je rok za prijavo, in glede na to, da sem včeraj zaspala z mislijo na Španijo in danes večino časa v službi preživela med pregledovanjem spletnih strani španskih fakultet, bo o tem tule še govora.

In če to slučajno bere kakšen Erasmus študent, ki je bil v Španiji ali kje drugje, ali če kdo pozna koga, ki je bil, prosim, oglasite se mi in delite z mano kakšen nasvet! ;)

Komentarji

  1. Če je to to kar si res želiš, then do it. Ko boš enkrat tam bodo vsi ti če ji izginili. In tudi kar se tiče jezika, ko si enkrat tam se ga boš primorana naučiti in bo zato šlo hitro.
    Za koliko časa se ponavadi sploh gre? Pol leta?

    OdgovoriIzbriši
  2. jz poznam :) dve kolegici sta ble na difu v caceresu, ena na arhitekturi v barceloni, dve na socialnem delu v madridu. žal je tak, da so mele vse čist vse v španščini in nobena ni bla s tem kej preveč zadovoljna. sicer ti nudijo tečaj prej, ampak ti to bol mal pomaga, če prej čist nč ne znaš. sta se pa dve kr dobr špansk naučile, pa od vseh sam ena ni dosegla zastavljenih kreditnih točk. v španiji je poleg tega neznanja angleščine na sploh problem tud to, da ne poznajo študentskih domov, tak da si morš najdit privat,kar ti pobere velik štipendije in une v madridu in caceresu so kr težk skoz pršle. so se mele pa vse super duper fajn, izkušnja življenja, ki je ne bi zamenjale za nič na svetu. tak da če se odločiš, se sam ta trenutek začni špansk učit, sej mnda ni tak težk, pa bo vse ostalo čist izi.
    ps:maja grem pa k eni ta četrti kolegici, ko je na erasmusu v valencii (ta zna bit pa tvoja sošolka, tud komunikologinja)

    OdgovoriIzbriši
  3. hehe ja, z Nino sva že na vezi :P
    sej to, verjamem da je dost teh težav, pa jezik me še niti ne skrbi tok, ker sm konc koncev mela maturo iz španščine in čista luzerka vseen nisem. je to od vseh problemov še najmanjši problem, hehe. bolj me skrbi to - stanovanje, priznavanje kreditov, obveznosti ...
    bomo videli, zihr je za razmislit :)

    OdgovoriIzbriši
  4. o lejo nixi končn sm našla tvoj blog :)

    OdgovoriIzbriši
  5. jz tud, sam mam kr enake pomisleke :/
    ker del Španije te pa interesira? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. malo še pregledujem "ponudbo", ampak načeloma me najbolj vleče v Sevillo :) je pa samo eno prosto mesto (vsaj pri nas na FDV, ne vem, s katerega faksa si ti) ... bi šla pa tudi kam drugam, važno, da je Španija :)

      Izbriši
    2. jz sm s Pef MB :) ajaa, pr nas pa načeloma ni nekega navala nikamor... baje, da se v vsakem primeru pride zraven :)
      drgač pa jz gledam za Las Palmas :)
      sam sm bla skos odločena, da bom pač sama bla, zdej me je pa mal stisnal .. heh

      a drgač poznaš koga, ki bi šel? na naši fakulteti je res zloo majhno zanimanje :/

      Izbriši
    3. maš srečo, pol lahko prideš na tisto univerzo, kamor si želiš :) jaz sicer z naše smeri nobenega ne poznam, ki bi šel naslednje leto. mislim da tisti, ki so imeli veliko željo, so šli že letos, ko smo tretji letnik in je malce lažje, sploh zaradi diplome.

      drugače je ziher fino, če je še kdo poznan zraven, ampak sej konec koncev so tu še ostali erasmus študentje od drugod. mene to, da bi bila sama, še najmanj skrbi :)

      Izbriši
  6. Mah kaj sploh razmišljaš, novo okolje noveideje novi ljudje. Samo pojdi če le moreš.

    OdgovoriIzbriši
  7. ..na tem linku piše nekej o tem :) upam, da ti bo kej pomagalo pri odločitvi :)
    http://turistica-erasmus.blogspot.com/search/label/Spain

    OdgovoriIzbriši
  8. Hej Tina!
    Kot veš, sem sama trenutno na izmenjavi na Finskem in ne glede na to, da še ne vem dokončnega "razpleta", ti lahko rečem le to, da ne razmišljaj in pojdi, ker to je res enkratna izkušnja. Če želiš kaj več info glede Španije, poznam dve kolegici, in po prihodu nazaj sta na Španijo še bolj mahnjeni ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Anja, hvala za link!

    Monika! Super, sem videla, da pišeš blog! Mi je že Martina omenila, tako da fino, kar poročej ;) drugače pa ja, ne bom preveč razmišljala, lepo se bom prijavila in kar bo bo ;) tebi pa srečno na Finskem!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vesolje je včasih izredno radodarno ...

Predvelikonočna/rojstnodnevna torta ...

Kokosova očesa