Kolikor je pač je ... glasbe.



Madoniš so dobri. Čeprav je zadnji album vesoljski.

U, sedaj me je prešinilo! Tole je dobra priložnost, da napišem nekaj o glasbi, ki jo poslušam. Sem blazno nezakomplicirana. No, čeprav za nekoga bi to lahko bila komplikacija. Izbor moje glasbe namreč. Mislim, da se bende oz. izvajalce, ki so mi pri srcu, da prešteti na prste dveh rok. Kar mi seveda otežuje poslušanje radia, ki ga pač poslušam samo zato, da slišim kje je kakšen radar. Se splača, nikoli me ni še ustavil policaj, hehe.

Torej ja, glasba, ki jo poslušam. V resnici gre tako - spodaj naštete izvajalce poslušam res s srcem, to pomeni, da preposlušam cel album po dolgem in počez, komaj čakam izzid novega, se celo spogledujem s kakšnim koncertom, četudi potem nikoli ne grem na nobenega. Morda nekoč. In jaz sem poslušalec, ne oboževalec, to pomeni, da ne vem, kako je ime pevcu, kitaristu in bobnarju. Me niti ne zanima. Če ta informacija po kakšnem naključju pride do mene, okej, drugače pa tudi prav. Občasno si zavrtim tudi kakšno drugo muziko, ampak s srcem sem samo pri spodaj naštetih.

Vrstni red je naključen.
  • Linkin Park
  • Biffy Clyro
  • Muse
  • Coldplay
  • Siddharta
  • Vlado Kreslin
  • The Beatles
... in mislim, da je to to. Povsem možno je, da sem koga izpustila, ampak očitno že ni tako pomemben. Na vsake toliko seveda poslušam komade, ki se vrtijo na vsakem koraku, razne Shakire, Beyonce (omg, kako se reče Beyonce v množini? :D), Alicie in podobne. Tudi Rihanna se najde. In obvezno vsako leto po Evrosongu si vrtim tistih par dobrih komadov, ki so tekmovali. To je to. Blazno malo poslušam glasbo. V bistvu samo na avtobusu, pa še to samo tri komade, ker potem se vožnja konča. In ko grem na morje. Pa občasno v avtu. To je to, doma skoraj nikoli.

Slabo poslušam glasbo, glede na to, da sem sama tudi glasbenica (čeprav smo bobnarji kategorija zase). Ampak zadnjič sem spet nekaj poslušala in sem začutila tisti filing ... beat ... tisti beat, ki je povzročil zaljubljenost v beat. Čeprav nisem nek bobnarski manijak, pač, igram. Ko mi paše. Tako kot polslušam, ko in kar mi paše. No biggie.

Komentarji

  1. vidim, da imama kr podobn glasbeni okus..no,razn tega, da jz poslušam še milijon ostalih stvari, kr se prehit naveličam iste albume poslušat, no pa linkin park in siddharto sem malo prerastla..
    kaj so pa tvoje najljubše pesmi al pa cd-ji teh skupin?

    OdgovoriIzbriši
  2. hehe ja z najljubšimi pesmimi in albumi je pa tako, da mi je ponavadu najljubši kar zadnji album :D oz. sploh nimam nekega najnajnajljubšega ... kaj pa vem, bi morala razmislit :) od Coldplayov mi je ful dober album X&Y, sploh pesem Fix Me. Muse bi rekla da mi je najboljši Showbiz, pesmi je pa ful. za ostale pa ne vem :P

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Predvelikonočna/rojstnodnevna torta ...

Vesolje je včasih izredno radodarno ...

Kokosova očesa