The Social Network

Okej, ja. Pod vplivom sem, ker sem ravnokar zaključila z gledanjem. In sem ... ne vem niti katera beseda bi bila primerna. Ja, zato ker ni besede. Ni ene same besede. Lahko pa poskusim opisati v več besedah ... To je film, ki je tako svež oz. se dotika tako sveže tematike, da je na trenutke prav šokantno. In ko sem potem, ko se je film končal, šla na Facebook, ker je Facebook pač Facebook, sem bila nekako del filma. Ja, bila sem del filma. Če bi se morda rodila v drugačnih okoliščinah in bi bila ena izmed študentk na Harvardu, potem bi dejansko bila v filmu. Ja, dogajanje filma se odvija samo en korak stran od tam, kjer smo danes.
Da ne omenjam tega, kako je Jesse Eisenberg genialen. Res genialen! Za moje pojme eden boljših igralcev, ki jih je moč opaziti v novejših filmih. Ima neko tako karizmo ... tudi Advenureland je že zlovdan in bo takoj na sporedu, ko bo spet kaj časa. Z motivacijo Jesseja bo zagotovo kmalu na vrsti!
O vsebini ne bom govorila. Ker ni dosti za povedati, čeprav bi se dalo raztegniti in pofilozofirati o tem, kaj film sploh prikazuje. Nastanek Facebooka, ja. Zagotovo. Ampak e mnogo drugih reči, ki so v filmu na vsake toliko momentov prikazane v bistvo. Da Facebook ni samo ena stran, kamor lahko greš in vidiš kdo kaj počne. Facebook je v bistvu življenje - tako kot reče Wardo - internetno življenje. In se mi zdi, da je v tem ves point. In point zaključka, ko Mark sedi na stolu odvetniške pisarne in doda bivšo punco ... to je njegov način, da se ji opraviči. Ker jo je prizadel in v resničnem življenju ni imel priložnosti ali pa poguma. Zato je tu Facebook ...
Res genialen film, seveda, izpod rok Fincherja, ki je itak zrežiral tudi genialnega Benjamina Buttona. Genialen film, ki se resda začne hitro in natempirano in ta tempo ostaja do konca, tako močno prisoten, da je res težko odvniti pogled stran. Kaj šele iti na stranišče. Tempo ostaja, hitra zgodba pa se umirja, razjasnjuje in prinaša bedo v blišč. Nimam druge besede kot: genialno. Zaslužil si je zlati globus za najboljšo dramo in ni vrag (pa čeprav še nisem videla ostalih, konkurenčnih) da ne bo staknil oskarja.

Komentarji

  1. jaz pa upam, da bo s social network podobno kot z avatarjem, torej z globusom, a praznih rok na oskarjih. pa ne ker mi ne bi bil všeč, ampak ker so ostali preprosto boljši. upam, da je letos končno leto colina firtha, ker si oskarja že resno več kot zasluži.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Predvelikonočna/rojstnodnevna torta ...

Vesolje je včasih izredno radodarno ...

Kokosova očesa