Kupakolački po osmi ...


... ali šalo na stran. After Eight Cupcakes. After Eight so tiste vsem dobro poznane minty čokoladke, ki meni sicer niso prav nič posebej všeč, ampak taka je bila želja in ukaz modrejših od mene. Tokrat so spet odlično prišle v uporabo moje cups merice. In spet se bom v namene tegale zapisa prijetno zaposlila s preračunavanjem. Čist preveč dobra sem.

1 skodelica oz. 128 gramov moke
1/2 skodelice oz. 100 gramov sladkorja
1/4 skodelice oz. 30 gramov grenkega kakava
1 jedilna žlica pecilnega praška
1/4 čajne žličke soli
1 stepeno jajce
3/4 skodelice oz. 180 ml mleka
1/4 skodelice oz. 57 gramov stopljenega masla
1 skodelica oz. 2/3 zavitka After eight čokoladic (200-gramsko pakiranje)

In potem se začne zabavni del. Zdaj pri tem receptu je tako, da je priprava tipično mafinovska. Torej tista varianta - premešano suhe sestavine, premešamo mokre sestavine, jih združimo, na hitro premešamo in je to to. Meni osebno je bolj ljuba tista verzija, kjer se jajca stepajo, da lepo narastejo in potem se lepo počasi vmešajo ostale sestavine. Da mafini bolj narastejo in so bolj puhasti, posledično bolj biskvitasti. Meni so taki všeč, drugi prisegajo na bolj zbite, mokre, sočne, žmohtne, in kar je še takih pridevnikov, ki bi se veliko bolje kot v kuharski odrezali v kakšni drugi tematiki.

Vzamemo posodo številka ena in vanjo stresemo - moko, sladkor, kakav, pecilni prašek in sol. (Moko, kakav in pecilni prašek presejemo, pa sej to že vsi vemo.) Skleda številka dve pa je namenjena jajcu (pazi, stepenemu), mlaku in maslu (še pazi, stopljenemu). Obe zmesi posebej premešamo, nato dodamo prvo drugi ali drugo prvi, na hitro premešamo, toliko, da nastane homogena zmes, previdno vmešamo še koščke After Eightov in napolnimo modelčke. Masa se baje zelo rada prime na pekač, zato recept veleva preventivo (raje kot kurativo) v obliki uporabe papirnatih podstavkov. 

Tako. Modelčke je potrebno napolniti tam nekje do polovice, stvar okusa, potem pa hop v pečico, ogreto na 180°C, za slabih 20 minut. 

Aja, kupice so zelo enostavno ustvarjene - stepena sladka smetana in kakav. Lahko grenak, lahko sladak, če je nastavek za brizganje pravi pa tolko bolje.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Predvelikonočna/rojstnodnevna torta ...

Vesolje je včasih izredno radodarno ...

Kokosova očesa