Predvelikonočna/rojstnodnevna torta ...
... z breskovim in jogurtovim nadevom. Ha, čemu tak naslov? Recept sem namreč našla v reviji Dober tek, ki je, mimogrede, najbolj awesome revija pod soncem. Ker ne vem točno, če z objavo tega recepta tule navedbi vira navkljub kršim kakšne avtorske pravice, sem recept (nevede) malce spremenila/priredila. V originalu je tako velikonočna torta z mareličnim in jogurtovim navedom postala tisto, kar piše na začetku. Dolgo ime. Sem razmišljala, če bi ji dala povsem novo ime, ampak trenutno nisem prav nič navdahnjena, ha, kot da kdaj pa sem. Okej. Naj najprej rečem, da je tole božansko. Jaz sem sicer mogoče malce nezanesljiv vir, ker itak pojem vse sladko, kar vidim, sploh po ne-vem-koliko časa brez (no, v resnici sem se sladkala že v torek), ampak še vedno znam cenit ko je nekaj res dobro in njamica . Torta je sestavljena iz treh glavnih sestavin - lešnikov biskvit, breskov nadev (oz. bolj preliv) in jogurtova krema . Gremo kar lepo po vrsti. Vzamemo štiri jajca in dve posodi (e
Ok, tista druga na bežen pogled izgleda kot, da so na njej naložene rezine pršuta xD
OdgovoriIzbrišiŠe vedno pa po ogledu marširam v shrambo nad zalogo sladkarij. Hvala, res :)
Vau, si moru bit pa res lačen, da si pršut tam gor videl. Jaz se trudim, ampak si ga ne morem nikakor zvizualizirat :D
OdgovoriIzbrišiKaj se pritožuješ, itak si podhranjen ;)