The Twilight Saga: Breaking Dawn

V bistvu nisem imela izbire. Punce bodo mogoče malce jezne, ko bodo tole prebrale, ampak sama ne bi šla nikoli gledat tega filma. Saj nekje globo v sebi sem mogoče še vedno fenica, konec koncev imam doma vse štiri knjige, sem jih pridno prebrala, čeprav me je zadnja spravila na rob obupa. Film je v primerjavi z njo vsekakor boljši. Ni pa dober sam zase. Čeprav, kaj pa vem. Saj sploh ne morem objektivno ocenjevati, imam namreč manjši crush do Edwarda Roberta in tako pač je. Čeprav tole pisanje o pol leta diete in vadbe je obetalo več, kot je bilo dejansko prikazanega. Kaj pa vem.
Kakorkoli, saga se nadaljuje in naj rečem samo to, da se ji ne reče za brezveze saga. Dejansko je saga. Tokrat se Bella in Edward končno poročita, poroka je sanjska in jaz bi takoj imela identično. Potem seveda hitro odhitita na kam drugam kot sanjski otokin tam se šele prične veselica. Če rečem, da se pri malokateri komediji nasmejim tako zelo, kot sem se pri Twilightu, je to povsem na mestu. Ko Bella in Edward prideta na otok se prične tista ... mladostna nerodnost, skozi katero smo šle že vse štiri babe, ki smo film gledale, in se zato tudi povsem upravičeno skupinsko hihitale. Spet se malce zapletam. Zgodba se vije dalje, dokler Bella ne zanosi in potem je Edward spet žalosten in vsi ostali zaskrbljeni.
Kar se zgodbe tiče je tole zelo površinsko. Ni nekih hudih zapletov in dejansko je film bolj kot ne narejen za vse tiste, ki sago spremljajo, poznajo zgodbo, vedo, kaj se bo zgodilo na koncu in si bolj kot nekega dramaturškega presežka želijo predvsem ponovno videti svoje priljubljene junake upodobljene na filmu. In če smem dodati, Rosalie me je razočarala. V tretjem delu je bila tako lepa, sedaj je pa kot ... drag queen. Upam, da se bo situacija do naslednjega filma izboljšala.
Končna ocena - povsem gledljiva zadeva, na trenutke morda malce mučna ampak vseeno, te slabi dve uri se hitro obrneta, hujše tragike ni.
Smo se pa z babami imele odlično, brez njih bi bila celotna zadeva verjetno hudo mučna, hehe.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Predvelikonočna/rojstnodnevna torta ...

Vesolje je včasih izredno radodarno ...

Kokosova očesa