Albert Nobbs, One for the Money, Beastly

Albert Nobbs
Tole je film, kjer Glenn Close prejela nominacijo za najboljšo igralko, čeprav bi bila lahko nominirana tudi za najboljšega igralca. Gleen Close je namreč Albert Nobbs, tako zelo prepričljiv moški, da ko se v filmu za nekaj trenutkov preobleče v žensko, stvar ne funkcionira več. Ona kot ženska, namreč. Sicer je zgodba postavljena v Dublin v 19. stoletje, ko so ženske seveda močno depriviligirane in je edini način, da ne preživijo celega življenja kot služabnice, ta, da se bogato poročijo. Albert Nobbs pa ubere drugo pot - dela kot natakar v hotelu in vsak težko prislužen peni skrbno sešteva. Njene sanje so namreč, da bi odprla trgovino s tobakom skupaj s svojo ženo. In tu se pojavi ključni zaplet, ki je nenazadnje tudi usoden - za svojo ženo si Albert izbere Helen (Mia Wasikowska), mlado hotelsko strežnico, ki pa je noro zaljubljena v Joe Mackinsa (Aaron Johnson), ki ima povsem druge načrte ... Zanimiva zgodba, ampak igra Glenn Close odtehta vse. Absolutno vredno ogleda in absolutno škoda, da ni prejela oskarja.

One for the Money
Katherine Heigl se v temle malce hecnem filmu pojavi kot Stephanie Plum, sicer junakinja istoimenske knjige oz. serije knjig, po kateri je film posnet. In kot se za film, ki temelji na romanu, spodobi, je zgodba vsaj približno zanimiva. Stephanie Plum je brez službe, nedavno ločena in na robu obupa tako sprejme službo in prične loviti kriminalce, ali pa povsem preproste ljudi, ki se niso prikazali na sodišču. Tako nanese, da mora uloviti tudi Joe Morellija (Jason O'mara), človeka, s katerim je izgubila nedolžnost in se ne razumeta najbolje. Celotna zadeva je v resnici sila komična, ker je prav neverjetno, kako bo ena uštimana, opetkana Stephanie Plum ulovila policaja, ki je obtožen umora. Seveda je zaplet in razplet zločinskega dejanja tak, kot se spodobi, tako da sem dobila en tak hecen občutek, da je tale film ena mešanica med enim delom CSI-ja in med eno sezono Dexterja. Ali pa kot en del Sherlocka Holmesa. Čisto fino za pogledat.

Beastly
Tale filmčič ima na IMDB-ju bolj slabo oceno in v resnici razumem, čemu je temu tako. Film, navdihnjen s klasično zgodbo o lepotici in zveri, je tule postavljen v moderno dobo srednješolcev. Malce me je spomnil na A Cinderella Story, kjer se pepelka preseli v srednjo šolo. Tule pa je Alex Pettyfer v podobi Kyla, sina slavnega televizijskega napovedovalca, ki ima vse - lepoto, denar, popularnost, samo očetove ljubezni ne. Tipično. Zato se seveda obnaša kot rit in zaničuje vse, kar ni lepega. In potem se pojavi Mary-Kate Olsen oz. Kendra, čarovnica, dobesedno, ki Kyla kaznuje s tem, da ga za eno leto sprememni v pravo grdobo, ki pa ga bo odrešila samo prava ljubezen in besedi ljubim te. In tako v zgodbo vstopi Lindy (Vanessa Hudgens), ki je z odraščanjem v getu ob zasvojenem očetu videla že marsikaj hudega in je posledično njen odgovor I've seen worse, ko se ji Kyle prvič pokaže, več kot idealen za to, da Kyle spet postane lep. Saj ne rečem, atmosfera filma je dobra, ampak tisti moment z magijo na stolpnici sredi New Yorka je preprosto ... malce too much. Lahko bi se spomnili česa boljšega, vsekakor. Aja, in najboljši lik v filmu? Neil Patric Harris v podobi slepega domačega učitelja, v resnici je pa samo Barney, ki je oslepel. Noro.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Predvelikonočna/rojstnodnevna torta ...

Vesolje je včasih izredno radodarno ...

Kokosova očesa