Slabe novice imam ...

... ampak v bistvu je vse okej. Tole se namreč dogaja ...


Moj avokado je v dveh dneh pognal vse te nove zelene liste, ki jih je ovekovečila tale fotografija, starih pet pa se je popolnoma posušilo in odpadlo. Teoretično bi torej bilo vse okej, če bi novi listi le rasli hitreje kot bi stari odpadali, ampak, kaj pa če ... ? Ma ja, ne vem točno, kaj narediti. Sonce mu očitno ne paše. Če ga špricam z vodo ni nič boljše. Res več ne vem. Ne ampak hitrost, s katero so zrasli teli listi v zadnjih dneh ... noro.

Na drugi strani pa dateljni odlično uspevajo. Vsako jutro za zajtrk tako pridelam tam za eno pest najbolj sladkih možnih dateljnev. Njama, so dobri, sploh potem, ko se zbudim iz sladkih sanj in se zavem, da imamo še nekaj napolitank v omari. 




Danes sem jih presadila in iz 6 lončkov dobila, hja, 12 lončkov. Mislim, res jih je veliko. Pa sedaj, ko so majhni, sploh še ni tak problem, ampak ko bodo zadeve prišle v puberteto, kdo bo vse to vzgajal?! Sploh pa, jaz grem in do septembra bi tole številko res rada malce zmanjšala ... kakšni trije primerki bi mi povsem ustrezali in zadovoljili mojo željo po umazanih nohtih. Tako da še enkrat pozivam, če si kdo želi ene palme-to-be, ni problema. So dobro rejeni in kvalitetnih korenin, dokaz!


Zdaj, ko so vsak v svojem lončku, bi jih pa res lahko poimenovala ...

Komentarji

  1. Ej če jih res ponujaš pol se javim za kakega, da bojo delal družbo mojim sončnam ... Ampak če pride do tega, potem bom potrebovala še zelo natačna navodila, kako skrbet za tole sladkovo :P

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaaaa, seveda, dobiš! :) Skrbet za tole pa res ni noben baubau, sam toplo rabi pa veliko vode, pol, ko bo pa zrasla in bo lonček premajhen, jo bo treba pa presadit v večji lonec :) Sicer pa lahko zraste fuuul velika, ampak tut traja ene par let :P

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vesolje je včasih izredno radodarno ...

Predvelikonočna/rojstnodnevna torta ...

Kokosova očesa