Alora ...

... sem rekla včeraj, zakorakala v kuhinjo in z Nemko sva si zavihali rokave in pričeli stepati beljake v sneg. Ste kdaj stepli beljake v sneg? Zabavno, moram rečt. Menda je to skrivnost, zakaj so včasih francozinje navkljub hudo kalorični hrani ohranjale vitko postavo. Se človek kar nadela, takole, brez mikserja.

Kakorkoli že. Včeraj se je v našem stanovanju odvijala prava božična večerja. Glede na to, da danes domov odhajata Hipsterljanki, midva z Belgijcem jutri, v prihodnjih dneh pa potem še ostali, smo malce pohiteli in se tako pošteno opujsarili na prelep sredin večer. Menu je bil zelo razgiban, predvsem pa hudo obsežen. Ne bom preveč dolgovezila, tudi z recepti bom postregla kdaj drugič, na tem mestu naj postrežem zgolj s fotografijami. 

Začela je Francozinja s predjedjo ...


Foie gras
Suhe slive zavite v slanino
... nadaljevala sta Gejtaljan in Belgijec s prvo glavno jedjo. Zelo modro sta se odločila, da, namesto da bi združila moči, skuhata vsak svojo jed. 

Krompirjeva juha
Arancini



Po teh dveh jedeh sem bila že popolnoma sita in vsakršna nadaljna konzumacija je predstavljala samo še mučenje. Ampak smo vseeno pogumno nadaljevali z glavno jedjo predragih Hipsterljank - losos in krompir s pečice z rožmarinom.


Zaključili, seveda, s sladkim. Nujna božična zadeva - kokos kroglice in če smo že začeli s francosko kulinariko, pa tako še zaključimo - mousse au chocolat. Z dodatkom pomarančnega sirupa.

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vesolje je včasih izredno radodarno ...

Predvelikonočna/rojstnodnevna torta ...

Kokosova očesa