Črno-belo kavni vrtinci

Tale recept pa že kliče po precej zmogljivem mikserju. Te piškote se na pekač namreč brizga in meni z ročnim mešalcem nikoli ni uspelo stepsti maslo do zadovoljive stopnje. Ne rečem pa, da ni izvedljivo.

Za začetek v lončku zmešamo 2 čajni žlički instant kave in 2 čajni žlički vrele vode. Medtem, ko se mešanica ohlaja, v skledo presejemo 150 gramov moke, 115 gramov koruznega škroba in 1 jedilno žlico kakava. V drugi skledi penasto umešamo 225 gramov masla (sobne temperature) in 50 g sladkorja v prahu. Mešamo kar precej časa, da nastane rahla krema. Nato vmešamo moko, škrob in pecilni prašek ter kavo. Dobro premešamo in naložimo v dresirno vrečko s širokim nastavkom. Nato na pekač nabrizgamo "vrtince", pazimo, da niso preveč skupaj, ker se med pečenjem razlezejo. Pečemo jih 10 do 15 minut v vroči pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 190°C.

Ko so piškoti pečeni počakamo, da se ohladijo. Medtem ločeno stopimo belo in temno čokolado. Obe vrsti čokolade zmešamo z oljem, da sta bolj tekoči, nato pa ju z žlico polijemo po piškotih, da nastanejo črte. Slika pove več kot ne-vem-koliko besed, ergo:


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vesolje je včasih izredno radodarno ...

Predvelikonočna/rojstnodnevna torta ...

Kokosova očesa