Crazy Stupid Love

Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone, ni da ni, sama zvečena in meni poznana imena. Film Crazy Stupid Love je še en izmed množice hibridov, pri katerem ne veš, ali je bolj komedija, ali bolj romanca in ali je drame dovolj, da se jo sploh splača omeniti. Mogoče bo zgodba razodela ta misterij. Steve Carell oziroma Cal je moški srednjih let, ki se spopada s pogostim pojavom, ki doleti navidez srečno poročene moške srednjih let - postane dolgočasen. S svojo srednješolsko ljubeznijo Emily (Julianne Moore) sta poročena že kar nekaj časa in čeprav je ona ljubezen njegovega življenja, mu to ni preprečilo, da bi se nekje na poti ne izgubil, postal povprečen, nezanimiv, kar Emily pahne v posteljo s svojim sodelavcem. Tako se torej znajdeta pred dejstvom - potrebna je ločitev. Cal, dolgočasen in nepogumen kot je, se s tem seveda sprijazni in prične z životarjenjem. Dokler nekega popoldneva ne vstopi v lokal, kjer monopol nad privlačnostjo, šarmom in drznostjo izvaja Ryan Gosling oziroma Jacob. No, če se pa tale film splača zaradi česa pogledati, je pa to definitivno Ryan. Pa ne samo prizori, kjer je zgoraj brez. On je ves tak ... mamljiv. Da bi kar skočila v ekran!
Film nas nekako spretno vodi prek štirih posameznikov in zgodb, ki se ovijajo okoli njih, kako zelo pa so vsi štirje povezani, pa nam je razodeto šele na koncu. In povezava je res nepričakovana in ravno dovolj luškana ter samo rahlo privlečena za lase. Film vsebuje tudi tisto splošno znano magijo "preobrazbe" - Cal se dejansko iz zapuščenega dolgočasneža spreobrne v preprojenega samca, medtem ko se prej zapeljivi Jacob preobrazi v sicer še vedno zapeljivega, a malce bolj umirjenega zaljubljenega človeka.
Vseeno je tole povsem gledljiva zadeva, četudi smo na koncu "razsvetljeni" z dobro znanim govorom glavnega junaka o tem, kako se je potrebno boriti za svoje ljubljene in ne vreči puške v koruzo ... Okej, no, ajde, recimo, da vam verjamemo. Ni ravno popolna bedarija, nekega ogromnega presežka pa tudi ni. Je pa pač Emma in Ryan in konec koncev tudi Steve ... in Julianne, za katero sem, ne vem zakaj, vedno mislila, da je bolj igralka za v drame, tak vtis sem dobila v The Hours, I guess.

Komentarji

  1. men je bil ok film, ampak sem ves čas pričakovala nekaj več, sploh ob tako dobri igralski zasedbi. če so ti všeč taki 'hibridi', si že gledala our idiot brother?men je bil kul!

    OdgovoriIzbriši
  2. bom pogledala, sploh zdaj, ko vidim, da igra zooey! :D
    meni je tale film ful hecen ... tut zdajle, ko sem še enkrat šla brat tole kar sem napisala, kar nekako ne vem, kako bi lahko sploh zaokrožila misel :D tko ful enih stvari se je zgodilo ampak vse mogoče malce preveč v ozadju oz. tko kot praviš, manjka nekaj več, neki wau :)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Predvelikonočna/rojstnodnevna torta ...

Vesolje je včasih izredno radodarno ...

Kokosova očesa