Piškoti s koščki čokolade

A. se je pritožila, da pogreša recepte. Jaz pa pogrešam prosti čas. Kaj je že to?

No, pa dajmo. Še eni piškoti, ki so se znašli v Miklavževih darilih. Tokrat bolj na hitro.

Stehtamo 50 gramov rjavega sladkorja, potem pa zraven v posodico stresemo še kakšen vanilijev sladkor ali dva in dodamo še toliko navadnega sladkorja (ali katerega drugega), da tehtnica pokaže 100 gramov. V posodo ubijemo še eno jajce in pričnemo umešati, dokler ni zmes lepo penasta. Nato stehtamo 125 gramov moke, v lonček dodamo še en pecilni prašek in vse to skupaj presejemo k jajcu in sladkorju. Mešamo. Dodamo ščepec soli ter dolijemo še 125 gramov stopljenega masla in zopet, kdo bi si mislil, premešamo. Na tej točki je mešanica sicer že gotova, manjka ji samo še čokolada, ampak to vmešamo povsem na koncu. Meni osebno je bila tale masa kar malce preredka, zato sem dodala še kakšno žlico moke ali dve. Po občutku. 125 gramov čokolade narežemo na koščke (poljubnih velikosti), lahko dodate tudi čokoladne kapljice, ampak potem je izgled bolj generičen. Z žlico previdno vmešamo v maso (ne z mešalnikom!).

Maso zajemamo z žlico in jih polagamo na peki papir na pekaču, previdno, ne preveč skupaj!, masa se kar razleze (sploh, če ne dodate dodatne moke) in zna se zgodit, da nastane en sam velik piškot v velikosti pekača, hehe. Pečemo 8 do 10 minut na 190°C.
Lepi so. Pa dobri tut.

Dodatek: pozabila sem povedati, iz kje sem recept pobrala. Hm, mislim da je bil objavljen v knjižici, ki je bila priloženi prilogi Nedela - Odprta kuhinja, že lankega decembra. Samo toliko, v vednost.

Komentarji

  1. vsi tvoji recepti so odlični, bom morala ob priliki tudi tega preizkusit :)


    lp alenka

    OdgovoriIzbriši
  2. o, hvala za tak lep komentar!

    pa veliko užitkov ob sladkanju želim! ;)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vesolje je včasih izredno radodarno ...

Predvelikonočna/rojstnodnevna torta ...

Kokosova očesa