Take Me Home Tonight, One Day, In Time

Take Me Home Tonight
Res je, da je od ogleda tele srednje žalosti minilo že kar nekaj časa, pa morda je celo bolje tako, da se je prvotna zgroženost umirila. No pa saj, tole je povsem luškana romanca/komedija/drama (?! tako pravi IMDB, jaz se ne bi povsem strinjala). Jaz sem film gledala v prijetni družbi moje predrage A2, če bi bila sama, pa konca najverjetneje ne bi nikoli dočakala. Topher Grace (oziroma bolje znan kot Eric Forman iz That '70 Show) je Matt Franklin, malce zmeden mladenič, ki v življenju nima prav dosti sreče. Lahko bi dejali, da je naše gore list - izredno je namreč nezadovoljen s svojo izobrazbo, ki jo je pridobil na MIT-ju, zato raje prodaja plošče v nakupovalnem središču. Potem pa nekega dne tja vstopi njegova srednješolska, nikoli uslišana ljubezen. In kako priročno, ravno tistega dne se odvija zabava, kjer se ponovno zberejo vsi bivši sošolci iz srednje šole. In potem se začne ... fant hoče punco, fant se punci zlaže, punca to ugotovi in potem je cela štala. Tako. Nobenega presežka. Aja, seveda, vsekakor je en presežek! Teresa Palmer, ki igra Mattovo simpatijo, je tako zelo dolgočasna igralka, da take še svoj živi dan nisem uspela nikjer zaslediti. Katastrofa. Vse njene filme močno odsvetujem, pa tudi tale Take Me Home Tonight brez problema izpustite.

One Day
Uf, tole pa je. One to remember. Dejansko, dolgo časa že nisem naletela na film, ki bi se mi tako usedel v srce, ki bi me med gledanjem tako zelo potegnil v samo dogajanje in zgodbo, že dolgo me kakšen karakter ni tako zelo zanimal, že dolgo ... Sploh ne vem, če bi se lahko spomnila vsaj ene pripombe. Dexter in Emma se spoznata 15. julija 1988, na dan, ko maturirata. Skupaj preživita noč in med njima se splete prav posebna vez. Film nam ne razkrije točno, kaj se je med njima zgodilo, zgodba pa nas naprej popelje skozi leta, ko se Dexter in Emma soočata s preizkušnjami in ovirami, ki jima na pot postavlja življenje. Glede vsebine niti ni kaj dosti za povedati, zgodba je sila preprosta, pa tudi sam razplet je jasen. Razen končnega udarca, ki me je povsem šokiral. Ko sem z A2 govorila o tem filmu, mi je rekla, da ji je beden konec. Jaz pa lahko rečem samo, da bolj popolnega konca ne bi moglo biti. Film krasno razvije karakterja Dexterja in Emme, dovolj sta zanimiva, da se ju da gledati in da sta v meni sprožila radovednost. In potem človek jasno čuti, kar naj bi čutil in se zjoka kot majhen otrok. Ne morem pomagati. Par prizorov je takih, da se mi je naježila koža. Tole bo absolutno spet kmalu na sporedu. Na kakšen tih, deževen, lenoben dan, ko se zaviješ pod kovter in ... uživaš.

In Time
Eden redkih filmov v zadnjem času, ki sem ga pogledala, da me je res noro pritegnil. Tisto, ko pričneš z gledanjem in naslednjič, ko pogledaš na uro, je filma že skoraj konec. To je pri meni kar velik dejavnik - kako zelo me film potegne v zgodbo, da grem vmes zelo zelo redko prečekirat mail in tviter. In telim trgovcem s časom ali ne vem, kakšen je že bil ultra beden prevod, je tole super uspelo. Grem lepo po vrsti. Tema filma? Odlična. Zelo lepa metafora za vse, kar se danes dogaja v svetu, prikazana z drugega vidika, ki ravno prav človeka strezni, kaj se res dogaja. Približno tak efekt kot takrat, ko smo na faksu gledali film, ki naj bi ga afričani posneli o zahodnem svetu. In se ti zdijo reči, ki so prej samoumevne in logične, kar naenkrat smešne. Zgodba je tule sicer zelo preprosta in me niti ni toliko navdušila kot sama tema oz. svet, ki je v filmu predstavljen. Svet, v katerem se ljudje starajo samo do 25. leta, nato pa je vse odvisno od časa, ki ga imajo. Zaslužijo ga z delom, porabijo s preprostimi nakupi hrane ali plačilom avtobusa. Čas je denar. Igralska zasedba? Hja, no, Justin Timberlake in njegova mama Olivia Wilde, pa Amanda Seyfried in njen oče Vincent Kartheiser (ki je sicer bolj poznan kot mladi Pete Campbella iz serije Mad Men). Mlada generacija Hollywooda, nič ni narobe, saj bodo počasi zrasli in začeli delovati malce bolj resno. Dober film, edino kar me je mogoče zmotilo, je zgodba. Ne vem, kaj točno me je zmotilo, ampak jaz bi naredila nekaj drugače. Taka dramatika mi v kombinaciji s temi mladci nekako to delovala najbolje. Ampak drugače še vedno super film.

Komentarji

  1. A2 se je super imela ta večer. Več takih prosim:)
    Lp

    A2

    OdgovoriIzbriši
  2. Oh ja, jaz sem v One day čist zaljubljena, priznam :$. Sej niti ne vem zakaj, ampak je pa res lep film in konec, hja. Nihče si ga ne bi želel, ampak tudi jaz sem prepričana, da brez takšnega konca celoten film ne bi bil enak. Je pač tako :)

    In time je tudi mene presenetil, ja :). Sem slišala da je fajn in vse, pa vseeno. In ko ga je bilo konec je bla moja misel sam "wtf, kdo se spomne naredit tak film??" Ampak samo v pozitivnem smislu. Kar se mene tiče odličen prikaz kapitalističnega sveta skozi prizmo časa, ki nam ga v tem času vedno vsem zmanjkuje (žal pogosto na račun denarja). In Justin Timberlake ni ravno my favourite, ampak me tukej niti ni motil :P.

    Ta prvega nisem gledala. No, očitno sem iz današnjega trojčka res uspela potegniti najboljše :P:P.

    n

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vesolje je včasih izredno radodarno ...

Predvelikonočna/rojstnodnevna torta ...

Kokosova očesa